5.6.2014

SUKKAHOUSUISTA RAHIN PÄÄLLINEN

Tämä idea on pyörinyt mielessäni pitkään. Pesin viime talven sukkahousuvalikoiman pyykkipäivänäni (ks. viimeistä edeltävä postaus) ihan tiukat suunnitelmat mielessä. Nyt ne sitten alkoivat toteutua ja tämän innon voimin myös siivosin asuntoni. Ihme tehomyräkkä valtasi casa de Parrun. Minut on yhteiskunta kasvattanut huolella ajattelemaan ympäristöäni ja potemaan huonoa omaa tuntoa asioitten pois heittämisestä. Tämä fakta saa sitten luovuuden esille, mitä moninaisimmissa muodoissa. Tässä hyvä esimerkki.


UUSI PÄÄLLINEN JALKARAHILLE


Otetaan siis kunnon kasa vanhoja, rikkinäisiä sukkahousuja. Minä leikkasin ne tällä tavoin, koska halusin nähdä, millaista vaihtelua kuteeseen nuo paksummat kohdat tuovat. Toki housut voi silputa myös spiraalina, jos on enemmän tasaisen jäljen ystävä.


 Jokainen kulma myös auki. Leikkasin vyötärön osan samaan tyyliin kaksinkerroin sivulta toiselle ja saumat avaten. Leikkausjälkeni on (Au! Nyt pisti kesän eka hyttynen! Hyvää kesää!) n. 1,5 cm levyistä. Leikkausjäljen vaeltelua tai epätasaisuutta ei kannata pelätä, sillä kude rullautuu eikä kukaan siis saa koskaan tietää saksien käytön yksityiskohtia.


 Aloitin virkkaamisen mustalla kuteella ja koukulla nro 10. Sitten huomasin että matskuni alkaa loppua, siivosin vaatekaappini lisämatskun toivossa ja samalla koko lattian enkä lopulta voinut jättää imuroimatta ja löysin parit rikkinäiset kamelin väriset sukkahousut.


 Tämä on muuten kätevä tapa mitata onko neuloma jo neliö, jos siihen pyrkii. Vielä muutama rivi. Tuo oma neulomukseni on n. 50x50 cm. Yhdet sukkahousut riittivät denierimäärästä riippuen 2-2,5 kerrokseen. Kun virkkaa ohuella kudelmalla paksumman päälle, kannattaa pitää kude koko ajan löysänä ja antaa sille vapaus mennä siihen kokoonsa ja väljyyteensä, kuin se luontevasti asettuu. Muuten alkaa tehdä helposti liian kireää ja työ saa odottamattomia muodonmuutoksia. Paksummalla taas ohuen päälle kannattaa hieman kiristää otetta. Yhteensä tähän tapaukseen kului noin neljättoista sukkahousut (!).


Oi katsohan, kuinka kauniisti lamppuni sopiikaan auringonlaskuun! Takaisin asiaan, eli tadaa:





Tarkoituksenani oli tehdä sukkahousuista itselleni sisustustyyny sängylle. Sitten muistinkin, että rahini päällinen on sietämättömässä kunnossa ja kas kummaa, koko oli täydellinen!! Ennen-kuvaa en edes ehtinyt ottaa, kun ompelin jo päällisen paikoilleen. Ei sitä olisi kukaan tahtonut nähdäkään. Sukkahousujen vyötärönauhoillekin tuli hyvää käyttöä:


Kaksin kerroin ja


nutturapidikkeeksi! On muuten ihan oikeasti tosi sopivan elastisia, eikä näitä erota kaupan vaihtoehdoista. Suosittelen!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti